Revne i Tand

En revne i en tand kaldes også for en infraktion. Den kan være drilsk, idet den ikke er nem at se. En infraktion opstår som følge af de enorme kræfter vi dagligt udsætter tænderne for ved helt almindelig tygning. En slags træthedsbrud.

DentalFrakturEn revne opstår oftest i en tand, som er eller har været forsynet med amalgam fyldning.

Man skelner mellem uskyldige emaljerevner og de dybere liggende revner i tandbenet. Det er de sidst nævnte, som giver symptomer. Det kan være kulde/varme reaktion. Hyppigst opstår smerte ved tygning af kerner eller seje ting.

Behandling:

En tand med en revne skal stabiliseres.

Hvis tanden har en amalgam fyldning, fjernes denne og tanden forsynes med en plastfyldning. Plast limes til tanden og holder sammen på den. Hvis revnen er større, kan det være nødvendigt at lave en krone til tanden. I mere alvorlige tilfælde må tanden rodbehandles, idet bakterier kan trænge ind i tanden via revnen.

RevneITandEn tand med en revne kan i værste tilfælde flække totalt under behandling og må så fjernes ved en tandudtrækning.

En af de små kindtænder i overmunden (nr 4 fra midtlinien) har Vorherre skabt svag. I sjældnere tilfælde ser vi i klinikken, at selv en intakt lille overmundskindtand kan revne/flække. Vi har desværre erfaret tandudtrækning af tand nr. 4, trods der aldrig tidligere har været boret i den.

 

- Denne side indeholder billeder venligst udlåent af Tandlægeforeningen.

Tandlægerne Hjelmensgade

Hjelmensgade 2

8000  Aarhus C 

 

Mail: info@tandsmiley.dk

 

86128822

 

Tandlægevagten:

40 51 51 62

Læs mere

Denne hjemmeside indeholder billeder udlånt af Tandlægeforeningen og enkelte billeder fra Pixabay.com.

2000px Youtube icon.svgfacebook icon