Tandblegning

Tandblegning er med tiden blevet populært i takt med en øget interesse for at bevare et ungt og friskt udseende.

Naturlige tænder varierer i form og farve. Nogle mennesker er født med lyse tænder, og andre har mere gyldne eller grålige nuancer.

Arvelige variationer og forstyrrelser under tanddannelse kan give gullige tænder.

Med alderen får de fleste tænder mere patina. Det skyldes at farvestoffer trænger ind i emaljen og tandbenet. Kaffe, te og rødvin indeholder farve, som kan medvirke til at tænderne bliver mere kedelige at se på. Rygning giver også mørke belægninger.

Slid på emaljen øger risikoen for at tænderne bliver misfarvede. Ligesom øget ophobning af kalksalte i tandbenet med alderen bidrager til misfarvning.pænt smil

Farvestoffer på levende tænder findes i emaljens yderste lag, mens rodbehandlede tænder har misfarvningen liggende i dybden.

Det er ikke alle misfarvninger der kan fjernes med en blegning. Skyldes misfarvningen slid eller øget ophobning af mineral, vil farven ikke kunne ændres med blegning. Det er derfor vigtigt at vi kender dine forventninger til resultatet inden blegning startes. Har du plastfyldninger og kroner vil disse heller ikke blive bleget.

Det sker at vi fraråder en blegning.

Blegning af en rodbehandlet tand sker ved at blegemidlet lægges ind i tandkronen, hvor nerven tidligere var. Tandens bleges indefra.

blegeskinne

Hjemmeblegning foregår ved hjælp af en skinne tilpasset dine tænder. Du får skinnen lavet gennem vores tandplejer og grundig vejledning i brugen. Du udfører selv blegningen hjemme over en til to uger af ca. 1-2 times varighed. Fordelen ved en hjemmeblegning er at du på et senere tidspunkt kan genanvende samme skinnen til en ny blegning.

Blegning af tænder på rigtig indikation kan være en god løsning, hvor et eventuelt alternativ ville være et uigenkaldeligt indgreb i form af krone – eller facadebehandling.

Blegning er ufarligt, når bare det håndteres korrekt. Du må ikke sove med blegeskinnen. Du må ikke overfylde skinnen med blegegel, da det ikke må komme på tandkødet. Blegemidlet kan virke lokalt irriterende på tandkødet og give øget temperaturfølsomhed i tænderne. De nævnte gener er dog oftest er forbigående.

Tandlægerne Hjelmensgade

Hjelmensgade 2

8000  Aarhus C 

 

Mail: info@tandsmiley.dk

 

86128822

 

Tandlægevagten:

40 51 51 62

Læs mere

Denne hjemmeside indeholder billeder udlånt af Tandlægeforeningen og enkelte billeder fra Pixabay.com.

2000px Youtube icon.svgfacebook icon