Forebyggende behandling

Forebyggelse er et bærende element i De Nye Nationale Kliniske Retningslinier, som er bestemt af Sundhedsstyrelsen.

Med forebyggelse sættes fokus på at yde tiltag, som hindrer sygdom i at opstå.

Vi har pligt til at følge lovgivningen. Det betyder at vi skal informere dig, hvis vi ser, du ikke børster dine tænder fornuftigt .

Dialog ColorEn Individuel Forebyggende Behandling tager derfor udgangspunkt i at hjælpe dig til rette forståelse for, hvordan du skal passe dine tænder.

Egenomsorg er en vigtig parameter for at bevare egne tænder sunde gennem hele livet. Du skal derfor betragte udgiften til Den Individuelle Forebyggende Behandling som en god investering i din tandsundhed. Behandlingen er ikke en løftet pegefinger, skæld ud eller et spild af penge.

 

Hvad gør vi for at hjælpe dig?

Vi tager udgangspunkt i, hvordan du børster, og hvilken type tandbørste du anvender. Vi taler med dig om, hvilke hjælpemidler du anvender til at rengøre dine tandmellemrum.

Vi viser dig, hvor vi kan se plak på dine tænder.

MellemrumsboerstMåske er mellemrummene ikke rene? Er det tilfældet, råder vi dig til at anvende tandtråd eller tandstikkere på daglig basis. Vi vil gerne vise dig hvordan.

Såfremt der ses plak langs tandkødskanten og/eller rødligt tandkød, informerer vi dig om korrekt børsteteknik.

Mange tror de børster tænder godt nok. Men at det ikke altid er tilfældet, kan måske overraske. I en travl hverdag, kan børstningen nogle gange blive gjort for hurtigt. Det er vigtigt at man ved tandbørstning har fokus på børstningen og ikke samtidig ser tv, computer eller andet. Den tid man bruger på selve tandbørstningen, har således betydning.

Mange kan have glæde af en el-børste. Den fylder ikke ret meget i munden og kommer rundt på selv de svært tilgængelige steder.

Vi råder dig at komme til en kontrol på klinikken efter 1-3 måneder. Det hedder en fokusundersøgelse. Her ser vi om du har fået god forståelse for at holde tænderne rene.

alleforbyggeHjælpemidler

Vi har naturligvis de professionelle tandplejeprodukter til salg på klinikken.

1. Vi råder over diverse tandbørster.

2. Forskellige typer af tandstikkere (plast + træ + Gums).

3. Tandtråd i rulle og tandtråd monteret på små gafler (Glide)

4. Mellemrumsbørster i mange størrelser (flaskerensere).

5. Børstehoveder af forskellige art til elektrisk tandbørste.

Mangler du noget til varetagelse af din daglige mundhygiejne, er du meget velkommen til blot at komme på klinikken for at handle.


Print   Email