Tandlægeskræk

Et fokuspunkt for vores klinik har i mange år været at behandle mennesker med tandlægeskræk. Vi er klædt professionelt på til at støtte dig, selv hvis du gennem en årrække ikke har kunnet opsøge en tandklinik.

2550BlueDish

 

Fravalg af tandlæge medfører ofte store problemer for tænderne, og ofte også i omgangen med andre mennesker. Vidste du at 10- 20% af den danske befolkning er så bange, at de ikke går regelmæssigt til tandlæge?

 

Hvad kan vi?

Tandlæge og psykoterapeut MFP Rikka Poulsen har i mange år været klinikkens ejer og haft en henvisningspraksis for angste patienter.

Udgangspunktet for behandling af alvorlig tandlægeskræk (odontofobi) er en kombination af samtaler og træning på klinikken. Vi har på klinikken lavet en videnskabelig undersøgelse sammen med psykologer på Århus Universitet om vores måde at behandle tandlægeangst på. Der er evidens for at vores behandling virker.

Du kan læse mere i "Artikel i Tandlægebladet".

2555Clinnic
Når man mister tilliden til Tandlægen, eller til sig selv, så kan det være meget svært at tage sig sammen til at få en tid hos tandlægen. Som tiden går bliver det sværere og sværere.

 

 

Når du kontakter klinikken som en ny patient, vil du bliv spurgt om, hvor lang tid der er gået siden sidste eftersyn. Er du meget bange, vil en indledende samtale være den rigtige måde at starte på. Samtalen foregår udenfor klinikrummet. Herudfra lægges en plan for det videre forløb.

Det er individuelt hvor meget angsten fylder hos den enkelte.

Nogle mennesker bryder sig ikke om situationen hos tandlægen, men kan trods det godt klare at blive behandlet under visse forudsætninger. Det kan derfor blive nødvendigt med en på forhånd aftalt handlemåde, som er tidskrævende for os som klinikpersonale.

2555Clinnic
Hvis det viser sig nødvendigt at vi skal afsætte ekstra tid til dig til en
given behandling , skal du vide at vores tid koster. Det kan i nogle
tilfælde være nødvendigt at afsætte eksempelvis 20-60 min mere og på din
regning vil således fremgå et særligt tillæg ( Odontofobi ; ODF-tillæg ).
Prisen på ODF tillæg afhænger af hvor meget ekstra tid vi er nød til at
bruge og kan variere fra 250-700 kr.
 
2624dialog
Læs vores gode råd til dig der skal op til os. Rådende er baseret på mange års erfaring og arbejde med angste og nervøse patienter og har hjulpet mange patienter.
 
 
2694birdies
Læs om hvad nogle af vores patienter har udtalt.
 
 

 

2577NinaReception
Læs om hvad du helt konkret kan gøre
 
 

 

Vi ser det som vores fornemmeste opgave at hjælpe dig. Vi ønsker at du fremadrettet kan gå til tandlæge uden hjertebanken, svedige hænder eller søvnløse nætter.

Det er yderst sjældent vi anbefaler narkose til tandlægeangste patienter. Dels er det kostbart, og sidst men ikke mindst; det kan ikke kurere din angst for tandbehandling. Det skal du efterfølgende selv tage dig af, så du kan komme regelmæssigt til eftersyn på klinikken.

Tandlægerne Hjelmensgade

Hjelmensgade 2

8000  Aarhus C 

 

Mail: info@tandsmiley.dk

 

86128822

 

Tandlægevagten:

40 51 51 62

Læs mere

Denne hjemmeside indeholder billeder udlånt af Tandlægeforeningen og enkelte billeder fra Pixabay.com.

2000px Youtube icon.svgfacebook icon